PvdA wil voortaan per minuut parkeren

Automobilisten gaan voortaan per minuut betalen voor parkeren in gemeentelijke garages, als het ligt aan de PvdA. Nu wordt er vaak nog gerekend per uur. De PvdA vindt dit niet meer van deze tijd en heeft in de Tweede Kamer een initiatiefwetsvoorstel ingediend dat dit zal veranderen. Amersfoort moet op deze regeling vooruit lopen en parkeren per minuut mogelijk maken binnen de gemeente, vindt raadslid Ramón Smits Alvarez.

IMG parkeergarage

“Bellen betaal je per seconde, benzine betaal je per milliliter, drinkwater betaal je per liter. Het is tijd om dit principe te volgen in parkeergarages,” aldus Smits Alvarez. De gemeente Amersfoort is eigenaar van drie grote parkeergarages, Flintplein, Koestraat en Stadhuisplein, die samen parkeergelegenheid bieden voor bijna duizend auto’s. Op dit moment betalen parkeerders voor hun plek nog per vijftig minuten. Dit betekent dat in het ongunstigste geval een klant 49 minuten meer moet betalen dan gebruikt.

De PvdA heeft het college verzocht om over te schakelen naar een systeem waarbij klanten afrekenen per minuut. Ook hebben de sociaaldemocraten de gemeente gevraagd met commerciële garages te overleggen over het invoeren van vergelijkbare systemen. “De techniek die hiervoor nodig is, is makkelijk verkrijgbaar,” verklaart Smits Alvarez. “Waarom zouden wij als gemeente Amersfoortse burgers meer in rekening brengen dan ze hebben gebruikt?”

Voor meer informatie

Ramón Smits Alvarez 06-48780447

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.