PVDA AMERSFOORT LOBBYT IN DEN HAAG VOOR AMERSFOORT OP NACHTNET

Treinverbindingen met Amersfoort moeten beter, vindt de PvdA. Raadslid Ramón Smits Alvarez en raadsvolger Rob Smulders zijn hiervoor vorige week gaan lobbyen in Den Haag. Ze spraken onder ander met Tweede Kamerlid en partijgenoot Duco Hoogland over een nachtaansluiting met Utrecht, een regelmatigere dienstregeling tussen Centraal en Vathorst en het openhouden van de stationstraverse voor niet reizigers. Ook aanwezig bij de gesprekken was Amersfoortse PvdA Kamerlid Grace Tanamal.

V.l.n.r. Rob Smulders, Grace Tanamal, Duco Hoogland, Ramón Smits Alvarez

V.l.n.r. Rob Smulders, Grace Tanamal, Duco Hoogland, Ramón Smits Alvarez

Meerdere reizigers klagen over de gebruiksonvriendelijke nieuwe dienstregeling tussen Vathorst en Amersfoort Centraal. “Vroeger ging er ieder kwartier een trein naar Centraal,” aldus Smits Alvarez. “Eind vorig jaar is dat veranderd en nu vertrekken er ieder half uur vlak na elkaar twee treinen en dan een hele tijd niets. Dit is heel onpraktisch voor bijvoorbeeld forensen en studenten die een snelle aansluiting willen.”

De nachtnetaansluiting is een langgekoesterde ambitie van Amersfoort. Sinds 2010 is de gemeente hierover in overleg met de NS, het Rijk en de provincie Utrecht. Rob Smulders: “Nachttreinen bevorderen de mobiliteit voor mensen die werkzaam zijn met onregelmatige diensten.” Door middel van een motie in de Raad is er €100.000 per jaar beschikbaar gesteld voor vier tot vijf treinen in de nachten van vrijdag en zaterdag, maar vooralsnog wil de NS de treinen niet toevoegen aan hun dienstregeling.

Het openhouden van de stationstraverse is van belang omdat veel Amersfoorters het station gebruiken om vanuit het Soesterkwartier naar de andere kant te gaan en vice versa. Hoogland heeft beloofd zich voor deze zaken te gaan hardmaken bij Staatsecretaris Wilma Mansveld. “Wij willen Amersfoort op de kaart zetten,” aldus Smits Alvarez. “Voor de economische groei en een prettige leefomgeving is het van belang dat de stad per trein snel, makkelijk en 24 uur per dag bereikbaar is.”

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Tags: , , ,

Comments are closed.