Parkeerproblemen en gezonde kantines: De week van de wethouder

Bert Lubbinge doet wekelijks verslag van zijn ervaringen als wethouder in Amersfoort

Tijdens een bijeenkomst van bewoners van het Bergkwartier werden parkeerproblemen aan de orde gesteld. Meestal is het meest gehoorde probleem dat bewoners hun auto nergens kwijt kunnen, maar dat was hier niet het geval. Bewoners balen vooral van het zicht op het blik voor hun deur. Een bericht in de krant over mijn bezoek zorgde ervoor dat bewoners van het Soesterkwartier in de pen klommen over hun parkeerproblemen. Ook daar ga ik snel op bezoek.

Het Eemhuis is in aanbouw. De buitenkant komt steeds meer uit de steigers. Het afbouwen binnen is begonnen. Collega Pim van den Berg leidde de nieuwe wethouders rond in dit grote cultuurgebouw.

Bericht over gezonde kantineOp de praktijkschool Accent hebben ze sinds woensdag een heuse “gezonde schoolkantine”, waar niet langer vette happen worden verkocht, maar gezonde broodjes en drankjes. Veel van de scholieren vertelden mij, dat zij niet ontbijten en vanwege afwezige ouders regelmatig de snackbar moeten opzoeken. Deze gezonde kantine biedt niet alleen een verantwoorde lunch, maar zet leerlingen ook aan het denken over gezonde voeding.

Vrijdag heb ik Vathorst verkend. Een schitterend Bronpark is hier in aanleg, met een leuke eetvoorziening, De kas van Daphne. Het winkelcentrum wordt uitgebreid en er wordt een centraal plein aangelegd tussen de huidige winkels. Dit is een mooie gelegenheid voor evenementen met kramen. Ontmoetingsplekken als het park en het plein zijn belangrijk voor een wijk in opbouw met wijkbewoners die veelal beiden werken.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.